Flinke concurrentie voor Hoogma: "Ik ga vol gas geven"

12 juli 2017, 15:36

De kop is eraf voor Justin Hoogma. De verdediger, die nu net een maandje 19 jaar is, is begonnen aan zijn avontuur bij 1899 Hoffenheim. Na een seizoen zonder gemiste minuten – hij werd de jongste speler in de Eredivisie ooit die dit wist te bereiken – verdiende hij een transfer naar de Bundesliga. Daar vindt Hoogma zichzelf goed passen.

"De speelstijl van Hoffenheim fascineerde mij. Er wordt hier veel gevoetbald, lange ballen zijn uitzonderlijk", zegt Hoogma op de clubwebsite over zijn nieuwe stap. "Dan kom ik wel tot mijn recht. Julian Nagelsmann was voor mij ook een belangrijke reden om hiernaartoe te gaan. Hij heeft me overtuigd met zijn ideeën over voetbal. De rest van de technische staf is ook goed, met Alfred Schreuder bijvoorbeeld. Toen ik in de jeugd van FC Twente speelde, was hij assistent-coach van het eerste. Ik waardeer hem zeer. Na mijn eerste gesprekken voelde ik me meteen al goed bij Hoffenheim. Het is hier rustig, de focus is altijd aanwezig."

Hoogma heeft zijn plek inmiddels al gevonden. "Ik ben zeer goed ontvangen in de groep. Het verloopt allemaal super en ik hoop dat het zo doorgaat", aldus de jonge verdediger. Bij Heracles was hij vorig seizoen niet weg te denken uit de basis, maar nu moet hij weer opnieuw beginnen. "Het is te vergelijken met mijn start in Almelo. Ik ben hier een van de jongste spelers en moet mezelf eerst bewijzen. Ik ben een concurrent voor de vaste waarden. De concurrentie is moordend, maar ik ga vol gas geven."

"Ik ga mijn best doen en dan zal ik wel zien hoeveel ik aan spelen toekom. Uiteindelijk moet de coach een keuze maken. Mijn doel is om hier een betere voetballer te worden, de rest zie ik vanzelf wel", sluit Hoogma af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen