Keizer: "Harttesten Nouri goed; nu neurologische tests"

10 juli 2017, 15:38   Bijgewerkt: 10 juli 2017, 16:05

Marcel Keizer heeft een update gegeven over Abdelhak Nouri, die nog steeds op de intensive care in slaap wordt gehouden omdat hij afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen zonder bal in de buurt in elkaar zakte op het veld. De harttesten van de 20-jarige middenvelder brachten geen problemen aan het licht, nu volgt er nog neurologisch onderzoek.

Afwachten en hopen

"De uitslagen van de harttesten waren goed, dus dat is positief. Vandaag (maandag, red.) wordt hij getest op neurologisch gebied", laat Keizer weten voor de camera van FOX Sports. "Het is afwachten wat de uitslagen daarvan zijn. Het is nog hopen", geeft de coach van Ajax aan. "Hij wordt nog in slaap gehouden; dan is het makkelijker om de tests uit te voeren. Hij is in goede handen. Zijn familie is bij hem en krijgt de uitslagen van de tests als eerste te horen. Daarna de spelersgroep en de staf. Dat is goed. Er wordt goed voor hem gezorgd. De dokter is er nog steeds, de teammanager is teruggegaan. We moeten er het beste van hopen."

De harttesten zijn dus goed, maar Keizer en de rest van Ajax willen nog niet te te vroeg juichen. "Ik moet hem echt weer zien staan om echt positief te zijn. Het is een zware tijd", stelt de opvolger van Peter Bosz, die veel uitingen van steun hoort richting Ajax. "Die steun sterkt ons wel. Dan zie je ook hoe het wél kan en hoe mooi het is dat je elkaar steunt. Dat is prachtig. We zijn daar heel dankbaar voor."

Wel trainen, op twee Jong Ajax-spelers na

Ondanks de situatie stapte Ajax, op twee beloftenspelers na, wel weer het trainingsveld op. "We moeten er voor elkaar zijn, maar we zijn wel topsporters. We weten hoe lastig is om op dit moment te trainen, maar we willen en moeten wel het veld op, ook al is het pittig. Je maakt een training, terwijl je weet dat hij daar ligt. Dat is pittig. Allemaal emoties lopen momenteel door elkaar heen. Je moet ook over twee weken weer klaar zijn voor de Champions League. Het is moeilijk", benadrukt Keizer.

De trainer is het eens met de stelling dat Nouri symbool staat voor de jeugdacademie van Ajax. "Als je van technisch en dominant voetbal houdt, dan hou je van Appie. Hij is altijd een van de grootste talenten uit de opleiding geweest en zit nu twee jaar bij de selectie. Het is voor iedereen moeilijk. Vrijwel alle mensen hebben op De Toekomst wel met hem te maken gehad. Voor iedereen is het lastig."

Iedereen houdt van Appie

De coach kreeg een vraag over hoe de spelers omgaan met de situatie. "Het verschilt heel erg per persoon", antwoordde Keizer. "Twee jongens van Jong Ajax wilden niet trainen. Dat is prima, we veroordelen elkaar niet. Iedereen houdt van Appie. Of je nou wel traint of niet, dat maakt niet uit", besluit Keizer.

[photo,101059,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen