Officieel: Emanuelson keert bij Utrecht terug in Eredivisie

10 juli 2017, 14:13   Bijgewerkt: 10 juli 2017, 14:25

Urby Emanuelson keert definitief terug op de Nederlandse velden. De 31-jarige linkspoot was de afgelopen tijd al bezig aan een snuffelperiode bij FC Utrecht en heeft nu een contract voor één seizoen getekend in Stadion Galgenwaard, met een optie voor nog een jaar. Dat hebben de Domstedelingen in een officieel persbericht bekendgemaakt.

Emanuelson was de afgelopen tijd al onderdeel van de selectie van Utrecht en heeft zich nu dus verbonden aan de winnaar van de play-offs om Europees voetbal. Dit tot vreugde van Erik ten Hag, de coach en technisch manager van de club uit de Domstad. "Emanuelson beschikt over uitstekende technische en dynamische voetbalkwaliteiten die uitstekend passen in onze speelwijze. Hij is een liefhebber, heeft ambitie en brengt internationale ervaring mee. Dit gaat zijn uitwerking hebben in de groep, zowel op het veld als daarbuiten", laat Ten Hag optekenen op de clubwebsite.

Zodoende keert Emanuelson na zes seizoenen in het buitenland te hebben gespeeld terug in de Eredivisie. Daar speelde hij eerder voor Ajax, waar de linksachter de jeugdopleiding doorliep. Emanuelson beleefde buitenlandse avonturen bij AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday, maar kwam eigenlijk steeds minder aan spelen toe. Bij laatstgenoemde club bleef zijn inbreng zelfs beperkt tot één wedstrijd (zestien minuten).

Emanuelson is alweer de achtste zomerversterking van Utrecht. In een eerder stadium werden al Bilal Ould-Chikh, Simon Makienok, Nick Marsman, Chris David, Cyriel Dessers en Sander van de Streek binnengehengeld door de club die op 13 en 20 juli in de tweede voorronde uitkomt tegen FC Valletta uit Malta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen