Utrecht vindt zevende zomeraanwinst in NEC'er Dumic

10 juli 2017, 13:12

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Dario Dumic maakt de transfer van NEC naar FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de komst van de 25-jarige centrumverdediger maandagmiddag bezegeld. De Deen met Bosnische roots tekent voor vier seizoenen bij de winnaar van de play-offs om een Europees ticket.

Dumic maakte bij NEC furore als een veelscorende verdediger, maar kon afgelopen niet voorkomen dat zijn Nijmeegse werkgever naar de Jupiler League degradeerde. Hij blijft zelf dus wel behouden voor de Eredivisie, waar hij al vijftig wedstrijden speelde. De voormalig jeugdinternational van Denemarken en international van Bosnië-Herzegovina heeft ook een verleden bij Brøndby IF, waar hij ook al Europees voetbal mee speelde. Dat komt hem nu wel van pas, aangezien hij met Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League zal uitkomen. Op 13 en 20 juli is het Maltese FC Valletta de tegenstander.

"Dario is een fysiek sterke centrale verdediger, die naast duelkracht ook over voetballend vermogen beschikt. Hij is verdedigend een echte killer", zegt technisch manager en coach Erik ten Hag over de nieuwste aanwinst. "We zijn blij dat we een kwaliteitsspeler als Dario aan ons keurkorps kunnen toevoegen. Hij neemt naast zijn kwaliteiten ook een behoorlijk pak ervaring en karakter mee", vertelt Ten Hag op de clubwebsite.

Dumic is alweer de zevende zomerversterking van Utrecht. Eerder werden Bilal Ould-Chikh, Simon Makienok, Nick Marsman, Chris David, Cyriel Dessers en Sander van de Streek al vastgelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen