Laatste plooien gladgestreken: De Guzman is Frankfurter

10 juli 2017, 11:42

Jonathan de Guzman heeft zijn transfer naar Eintracht Frankfurt beklonken. De 29-jarige middenvelder, die al met de Bundesliga-club op trainingskamp ging, heeft de laatste puntjes van zijn overstap op de i gezet en tot medio 2020 getekend in Frankfurt.

Frankfurt meldt dat alle zaken met Napoli zijn afgehandeld, waardoor De Guzman zich officieel speler van de Adlerträgers mag noemen. De middenvelder kwam op 12-jarige leeftijd van Toronto naar Nederland, waar hij op 18-jarige leeftijd doorbrak bij Feyenoord. De 14-voudig international van Oranje stond de afgelopen jaren bij Napoli onder contract, maar werd het laatste jaar verhuurd aan zowel Carpi als Chievo Verona. Na zijn Feyenoord-periode speelde De Guzman ook nog voor RCD Mallorca, Villarreal en Swansea City.

De Guzman brengt met zijn 355 wedstrijden en 58 goals heel wat ervaring mee naar Frankfurt. "Ik kijk er echt naar uit om in de Bundesliga en natuurlijk bij Eintracht Frankfurt te spelen. Na mijn verhuurperiode bij Chievo Verona was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik deze gevonden heb bij deze club, met Niko Kovac als coach. Ik hoop van grote waarde te zijn."

De Guzman gaat bij Frankfurt spelen met rugnummer 4. Vorig jaar droeg hij bij Chievo nog het opvallende rugnummer 1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen