Huntelaar kent situatie: "Maar wil zoveel mogelijk spelen"

10 juli 2017, 07:56

Klaas-Jan Huntelaar is deze zomer thuisgekomen. De 33-jarige spits dwong in 2006 na periodes bij PSV, De Graafschap, AGOV en sc Heerenveen een overstap naar Ajax af. In Amsterdam wist hij vervolgens dusdanig veel goals te maken dat Real Madrid hem aantrok. Negen jaar later is hij, na kortstondig avonturen bij Real Madrid en AC Milan en een lang verblijf bij Schalke 04, teruggekeerd in Amsterdam. Daar is hij gretig om de concurrentie aan te gaan met Kasper Dolberg.

"Ik heb een goed gevoel bij Ajax", zegt de routinier tegen de NOS. De keuze voor een comeback in Amsterdam was er een op gevoel, zo geeft de Achterhoeker aan. "Ik zocht een nieuwe uitdaging. Dan kun je ervoor kiezen om ergens naar het buitenland te gaan waar je niets mee hebt, maar dat heb ik wel met Ajax. Het is ook leuk om weer in Nederland te zijn, leuk om weer met Nederlandse jongens te trainen. Je spreekt je eigen taal, dus het voelt ook als thuiskomen."

Huntelaar weet dat Dolberg in principe de vaste nummer negen van Ajax zal zijn, maar zal zich niet zomaar schikken in een reserverol. "Ik ben positief over komend seizoen. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk spelen. Maar dit is de situatie en dat is van tevoren ook besproken en daarvoor heb ik gekozen", aldus de 76-voudig international van Oranje.

Coach Marcel Keizer weet dat het aan de drive van Huntelaar in ieder geval niet zal liggen. "Ik weet dat Klaas-Jan hartstikke gretig is en dat is wat we nodig hebben", aldus de opvolger van Peter Bosz. Keizer denkt niet dat Huntelaar steeds vol chagrijn in de dug-out zal gaan zitten als hij niet speelt. "Daar zal ik niets van zeggen. Dat zou ik alleen doen als hij lachend op de bank gaat zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen