Mertens: "Milik heeft route van mijn carrière veranderd"

9 juli 2017, 11:20

Dries Mertens wil ook komend seizoen de spits van Napoli zijn. De van origine buitenspeler profiteerde het afgelopen jaar van de zware knieblessure van Arek Milik. Trainer Maurizio Sarri zette de oud-PSV'er in de spits, met 28 Serie A-goals tot gevolg.

Milik scheurde kort na zijn transfer van Ajax naar Napoli zijn kruisband. "Miliks blessure heeft de route van mijn carrière veranderd", zegt Mertens tegen La Gazzetta dello Sport. "Dat ontken ik niet. Soms verandert de pech van een teamgenoot jouw rol in een team. Sarri zette mij in de spits, en ik betwijfel of hij had verwacht dat ik zou effectief zou zijn."

In het nieuwe seizoen wil Mertens graag in de spits blijven staan. "Ik zou het niet leuk vinden als ik terug moet in mijn oude rol, als buitenspeler. Maar ik zou het wel doen, want wanneer je in een coach gelooft, accepteer je zijn beslissingen."

Met zijn 28 doelpunten miste de Belg op een goal na de topscorerstitel. Edin Dzeko van AS Roma maakte 29 doelpunten. "Ik zal eerlijk zijn. Ik was een beetje teleurgesteld nadat ik die prijs met een doelpunt verschil niet pakte. Tot het laatste moment geloofde ik erin om Dzeko te achterhalen. Iedereen die zegt niet naar zulke statistieken te kijken, is aan het liegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen