Mertesacker aan de slag als hoofd jeugdopleidingen Arsenal

7 juli 2017, 13:39

Per Mertesacker speelt nog één seizoen bij Arsenal en zet dan een punt achter zijn loopbaan. De club laat weten dat de Duitser vanaf seizoen 2018/2019 de taak van hoofd jeugdopleidingen op zich gaat nemen. Het aankomende seizoen wordt hij alvast ingewerkt.

Mertesacker kan, mede door blessureleed, niet meer rekenen op een basisplaats onder Arsène Wenger. Voor de 32-jarige verdediger wordt het komende seizoen zijn laatste als betaald voetballer. De komende maanden blijft hij beschikbaar voor Wenger, maar wordt hij eveneens vast ingewerkt als hoofd jeugdopleidingen. Daar moet hij het stokje overnemen van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Andries Jonker. In de tussentijd wordt die functie vervuld door Luke Hobbs.

De Duitser zegt het fijn te vinden dat hij ook na zijn actieve loopbaan als voetballer onderdeel van Arsenal zal blijven. "Dit seizoen richt ik me nog vooral op mijn taak in het team. Ik kijk uit naar een laatste succesvol seizoen als voetballer. Daarna wordt het mijn nieuwe uitdaging om jeugdspelers op te leiden die goed genoeg zijn voor het eerste elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen