Platini blijft ook na hoger beroep voor vier jaar geschorst

6 juli 2017, 20:27

Michel Platini blijft de komende vier jaar geschorst. Het hoogste gerechtshof in Zwitserland heeft een hoger beroep van de voormalige UEFA-voorzitter afgewezen. Het international sporttribunaal (CAS) legde Platini vorig jaar de straf voor vier jaar op vanwege het overtreden van ethische gedragsregels. Bij het Zwiterse hof zagen ze geen aanleiding deze straf te verlichten.

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter deed in 2011 een schimmige betaling van zo'n 1,8 miljoen. Die zou zijn voor werkzaamheden die Platini tussen 1999 en 2002 zou hebben gedaan voor Blatter. Daarvoor werd Platini in eerste instantie voor acht jaar geschorst. De FIFA verlaagde die schorsing tot zes jaar, waarna het CAS er nog eens twee jaar vanaf trok. Blatter is geschorst voor zes jaar, die straf bekrachtigde het CAS eind 2016.

Inmiddels staan er nieuwe mensen aan het roer bij de UEFA en de FIFA. Aleksander Ceferin is de opvolger van Platini. De Sloveen versloeg Michael van Praag in de verkiezingen. Gianni Infantino volgde Blatter op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen