ADO vindt gewenste linksachter in transfervrije Kuipers

6 juli 2017, 13:41

ADO Den Haag heeft een versterking voor de defensie binnen gehengeld. De club uit de Residentiestad heeft Bas Kuipers aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige linksachter komt op transfervrije basis over van Excelsior, waarvoor hij in drie seizoenen tot 76 wedstrijden in de Eredivisie kwam.

Kuipers doorliep de jeugdopleiding van Ajax, voordat hij na een verhuurperiode bij Excelsior een contract tekende bij de Rotterdamse club. De voormalig jeugdinternational van Oranje heeft nu dus weer een nieuwe uitdaging gevonden. "Na drie jaar Excelsior vond ik het tijd voor een stap hogerop. En dat is ADO Den Haag geworden", zegt Kuipers op de website van zijn nieuwe werkgever. "Een prachtige club. Het mooie is dat ik ook weer met Fons Groenendijk aan de slag ga. Ik ga graag de strijd aan voor de linksback positie. Maar ik kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. ADO Den Haag heeft eind vorig jaar een goede reeks neergezet. Ik hoop die reeks door te kunnen trekken met de club", stelt Kuipers.

"Met Bas halen we een speler in huis die de afgelopen jaren bij Excelsior heeft bewezen een goede speler in de Eredivisie te zijn", stelt manager voetbalzaken Jeffrey van As namens ADO over de komst van Kuipers. "Hij heeft al veel ervaring, ondanks zijn leeftijd. Daarvoor heeft Bas bij Ajax een uitstekende basis gelegd door de hele jeugdopleiding te doorlopen. Bas is een linksback, dat biedt ons weer extra mogelijkheden achterin. Voordeel is ook dat trainer Fons Groenendijk hem goed kent. Fons liet Bas bij Jong Ajax debuteren in het betaalde voetbal en hij speelde ook onder Fons toen hij trainer was van Excelsior. We weten dus wat we aan Bas hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen