Ten Hag ziet Utrecht groeien in aanloop naar EL-voorronde

6 juli 2017, 07:51

Zo goed en soepel als vorig seizoen draait de motor van FC Utrecht nog niet in aanloop naar de tweede voorronde van de Europa League. Na een magere 3-2 zege op De Jodan Boys en een 1-1 gelijkspel tegen Rubin Kazan werd er woensdagavond met 0-1 verloren van het Russische FC Ufa. Een vroege goal deed de Domstedelingen de das om in Tirol.

In de Leerberg Arena kon Utrecht dus niet werken aan het zelfvertrouwen. "Je kunt het je niet veroorloven zo aan de wedstrijd te beginnen. Dan speel je ze precies in de kaart", toont coach Erik ten Hag zich kritisch op de clubwebsite. In de warming-up kon de trainer al zien dat de tegenstander er meer klaar voor was. Waar Utrecht zich nog aan het warmlopen was, stonden de Ufa-spelers al klaar in tenue. "Dan weet je dat je te maken krijgt met een geïrriteerde tegenstander, die er vanaf de eerste minuut vol op zal klappen. Wij namen de wedstrijd niet goed aan. Dat heeft te maken met scherpte. Het is een vorm van naïviteit. Wij trapten erin."

Toch zag Ten Hag ook mooie dingen bij zijn ploeg. "Er zaten ook heel goede fases en situaties tussen. Ik ben content met de uitvoering van de speelwijze. Ten opzichte van zondag hebben we vooruitgang geboekt", wijst de oefenmeester naar de 1-1 tegen Rubin. Er werden meer kansen gecreëerd tegen Ufa, zag Ten Hag. "We lieten er ook veel toe. Te veel. Maar ik zie ontwikkeling en zie de spelers groeien. We zetten om waar we op trainen."

In de tweede voorronde van de Europa League stuit Utrecht waarschijnlijk op FC Valletta. Vandaag (donderdag) verdedigt de ploeg uit Malta in de openingsronde een 2-0 thuiszege tegen de San Marinese club Folgore. Utrecht komt op 13 en 20 juli in actie in Europa.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen