Ex-NEC'er Kane is komend seizoen speler van Groningen

5 juli 2017, 11:09

Todd Kane is komend seizoen in het shirt van FC Groningen te bewonderen. De rechtsback, die in het seizoen 2015/2016 de clubkleuren van NEC verdedigde, wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea. Dat heeft De Trots van het Noorden via de officiële clubkanalen kenbaar gemaakt.

Kane wordt zodoende herenigd met coach Ernest Faber, met wie hij ook in Nijmegen samenwerkte. De rechtsachter speelt sinds zijn zevende al bij Chelsea, waar hij in 2011 zijn eerste professionele contract ondertekende. Na verhuurperiodes bij Preston North End, Blackburn Rovers, Bristol City, Nottingham Forest en dus NEC (31 duels, één goal) gaat de Engelsman aan de slag bij Groningen. Afgelopen seizoen lag Kane uit de roulatie met een kruisbandblessure, die hij aan het einde van zijn periode bij NEC (in het uitduel met PEC Zwolle) opliep.

"Wij hebben het beleid dat het huren van spelers zonder een koopoptie aan onze kant niet onze voorkeur geniet", zegt technisch manager Peter Jeltema op de clubwebsite over de aanwinst. "In sommige gevallen kiezen we er echter graag voor om direct de juiste kwaliteit voor de korte termijn aan de selectie te kunnen toevoegen en die vinden we in de persoon van Todd Kane. Hij is een dynamische, snelle en goede verdediger met aanvallende kwaliteiten. En met name dat laatste past goed in onze speelstijl. Hoewel wij via onze scouting de kwaliteiten van Todd Kane uiteraard zelf ook kennen, is het duidelijk dat onze trainer Ernest Faber in zijn periode bij NEC een meer dan uitstekende indruk van hem heeft kunnen krijgen. Zijn advies hierin was vanzelfsprekend", besluit Jeltema.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen