Swansea City plukt De Boer (17) weg uit academie van Ajax

5 juli 2017, 09:33

Kees de Boer stapt uit de jeugdopleiding bij Ajax, om naar Wales te verkassen. De 17-jarige controlerende middenvelder heeft voor drie seizoenen getekend bij Swansea City, dat de komst van het talent woensdagochtend officieel bevestigd heeft.

De Boers startte zijn jeugdcarrière bij FC Volendam en werd al snel opgepikt door Ajax. De controleur voegt zich bij de onder 18-ploeg van Swansea City. Daar zitten al veel Nederlanders, met Leroy Fer, Mike van der Hoorn, Marvin Emnes, Luciano Narsingh, Erwin Mulder en Kenji Gorré.

"Dit voelt als een heel bijzondere stap voor mij", reageert De Boer op de website van zijn management Wasserman op zijn overstap naar Wales. Hij liep in mei al even stage bij The Swans. "Het speelt wel al wat weken en dat ik hier nu mijn handtekening mag zetten onder een contract, is fantastisch. Ik kan niet wachten om te beginnen", glimlacht de trotse middenvelder. "Het is voor mij heel bijzonder om te gaan spelen bij een club die actief is in de Premier League. Om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken, is het ultieme doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen