Guardado staat voor transfer, PSV bezig met Van Ginkel

5 juli 2017, 08:14

Andrés Guardado is hard op weg naar de uitgang van het Philips Stadion van PSV. De Spaanse sportkrant AS meldde de afgelopen dagen al dat Real Betis hardnekkige interesse had in de Mexicaanse middenvelder en het balletje is sindsdien alleen maar harder gaan rollen. De Telegraaf weet zelfs al te melden dat de international op hoofdlijnen al overeenstemming bereikt heeft met de Spaanse club over een contract.

Daarom ligt de bal nu vooral bij Betis, dat naar Eindhoven zal afreizen om de deal te beklinken. De Brabanders zullen financiële garanties eisen, omdat Betis in 2006 bij de transfer van spits Robert lange tijd weigerde om geld te betalen aan PSV. De Eindhovense club kreeg uiteindelijk via het sporttribunaal CAS slechts een deel van het verschuldigde bedrag van Betis.

PSV lijkt een bedrag tussen de 2 en 3 miljoen euro op te strijken voor Guardado. De 31-jarige Mexicaan werd twee jaar geleden, na een huurperiode in de lichtstad, voor een kleine 3 miljoen euro door de Eindhovenaren van Valencia overgenomen.

Derrick Luckassen wordt genoemd als kandidaat-vervanger van Guardado bij PSV. Los van de belangstelling voor de verdediger annex middenvelder van AZ, hoopt de club uit Eindhoven ook weer werk te maken van de komst van Marco van Ginkel. "We zijn er volop mee bezig. Ik hoop over Marco zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. We gaan niet tot augustus wachten", zegt coach Phillip Cocu in bovengenoemde ochtendkrant over de speler van Chelsea, die al twee keer gehuurd werd door de nummer drie van het vorige Eredivisieseizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen