Nijland: "Druk doende om de selectie te versterken"

4 juli 2017, 15:14

Omdat menig supporter van FC Groningen zijn onvrede heeft laten blijken over de verkoop van Bryan Linssen aan Vitesse, geeft algemeen directeur Hans Nijland tekst en uitleg rond deze uitgaande transfer. De bestuurder geeft bovendien aan dat Groningen achter de schermen druk bezig is met het vinden van versterking.

"Bryan Linssen had bij ons nog een overeenkomst voor één seizoen. Wij hebben met hem over contractverlenging gesproken, maar dat was voor hem geen optie", legt Nijland uit op de clubwebsite. "Mochten wij Linssen dus aan zijn nog één jaar doorlopende contract hebben gehouden, was hij na dit seizoen transfervrij de deur uitgelopen. Dat kunnen wij ons niet permitteren, zeker niet gezien het feit dat we hem twee jaar terug voor 850.000 euro van Heracles Almelo hebben overgenomen. Een zomerse transfer had dus onze voorkeur en Linssen begreep dat."

 

"Toen Vitesse zich bij ons meldde met een nette eerste bieding, hebben wij natuurlijk wel even gedacht: 'Moeten we dit doen? Vitesse is immers een concurrent.' Maar naast genoemd argument van een dreigende transfervrije status, hebben we hier ook met de speler te maken", vervolgt Nijland, die een 'prima transfervergoeding' kreeg voor Linssen. "Met het vertrek van Linssen en eerder Alexander Sørloth willen wij nu zeker nog minimaal één aanvallende versterking binnenhalen, voor zover we daar nog niet mee bezig waren. We zijn sowieso druk doende om onze selectie daar waar mogelijk binnen de financiële kaders te versterken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen