Qatar en Zuid-Korea vinden ook weer tegelijk bondscoach

4 juli 2017, 07:57

Toevalligerwijs was de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Qatar en Zuid-Korea (3-2) de laatste interland van de bondscoaches van beide landen, aangezien respectievelijk Jorge Fossati en Uli Stielike na dit duel vertrokken. Zowel de Qatari als de Zuid-Koreanen hebben nu weer een nieuwe keuzeheer aangesteld.

Qatar heeft Félix S'snchez benoemd tot de nieuwe bondscoach. De Spaanse oefenmeester had de onder 23-ploeg van Qatar onder zijn hoede en is de derde bondscoach van de Golfstaat in een tijdsbestek van één jaar. Plaatsing voor het WK 2018 in Rusland wordt voor Sánchez lastig om te bereiken met Qatar, aangezien het land door een achterstand van zes punten op Zuid-Korea nagenoeg kansloos is om de mondiale eindronde te halen.

Zuid-Korea heeft dus betere papieren, maar dat weerhield de bond van het Aziatische land er niet van om Stielike vorige maand te ontslaan. De Duitser wordt nu opgevolgd door Shin Tae-yong, die eerder al assistent-bondscoach bij Zuid-Korea was. Het land, waar Guus Hiddink in 2002 zo succesvol was, hoeft zich nog geen zorgen te maken richting het WK.

Zuid-Korea is met dertien punten uit acht speelronden namelijk de nummer twee in Groep A van de Aziatische WK-kwalificatieserie, achter het reeds voor het WK geplaatste Iran. De voorsprong op nummer drie Iran bedraagt één punt. Zuid-Korea treft dit land op 5 september op de slotdag van de kwalificatiecyclus en neemt het voor die tijd ook nog op tegen Iran. De nummer drie is veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen