Blatter komt naar WK: "Poetin heeft me uitgenodigd"

2 juli 2017, 16:01

Sepp Blatter mag nog tot oktober 2021 geen aan voetbal gerelateerde activiteiten ondernemen, desondanks is hij van plan om volgend jaar als toeschouwer naar het WK in Rusland te gaan. De 81-jarige Zwitser zit een jarenlange schorsing uit wegens zijn betrokkenheid bij een corruptiezaak.

"Vladimir Poetin (de president van Rusland, red.) heeft me persoonlijk uitgenodigd.  Daar ga ik zeker op in", aldus Blatter in gesprek met de Zwitserse krant Blick. Op het WK in Rusland wordt gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Blatter vindt dat systeem maar niets. "Ik vind het nu minder attractief en er is ook minder discussie. Laat arbiters toch ook fouten maken. Wat de FIFA nu doet, is tricky."

Van zijn schorsing ligt Blatter niet wakker. "Mijn straf was een opluchting. Eigenlijk had ik al eerder moeten stoppen", stelt hij. "Een journalist vertelde me eens dat je als FIFA-voorzitter een houdbaarheidsdatum hebt. Die van mij zou in 2014 zijn. Ik reageerde dat sommige dingen, als je ze koel houdt, langer goed blijven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen