Prijsverlaging FOX Sports-abonnement bij Ziggo lonkt

1 juli 2017, 10:14   Bijgewerkt: 1 juli 2017, 11:14

Klanten van Ziggo kunnen zich opmaken voor een prijsverlaging van FOX Sports. De rechtbank wees een kort geding van VodafoneZiggo af, met positieve ontwikkelingen voor de kijker als gevolg. Het contract van VodafoneZiggo voor de doorgifte van FOX Sports Eredivisie loopt bijna af en de aanbieder wilde de zenders blijven leveren tegen de oude, voor consumenten ongunstige, voorwaarden.

VodafoneZiggo stond tegenover de Eredivisie Media & Marketing (EMM) in de rechtszaal, maar kreeg geen gelijk. Het geding had te maken met het contract van UPC, dat deze maand afloopt. Eerder smolten Ziggo en UPC namelijk samen. Na de uitspraak zal de aanbieder nieuwe afspraken moeten maken met EMM om voormalige UPC-klanten te blijven voorzien van Eredivisie-voetbal.

Prijsverlaging is nu aanstaande. FOX Sports Compleet kost bij Ziggo momenteel €24,95, een klant betaalt voor FOX Sports Eredivisie €17,95 per maand. Een concurrent als KPN vraagt voor een compleet pakket €15,- en voor alleen de Eredivisie €7,50. "Er staat Ziggo immers niets meer in de weg om hun klanten ook snel te laten profiteren van de huidige, lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie", aldus een EMM-woordvoerder op de website van FOX Sports.

Tegenover het Algemeen Dagblad laat een woordvoerder van Ziggo duidelijk doorschemeren dat het geen optie is om aparte tarieven te hanteren van voormalige UPC-klanten. "Dat zijn we niet van plan." Iedere Ziggo-klant kan dus meeprofiteren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen