Duitsland verrast Spanje en wint EK onder 21 jaar

30 juni 2017, 22:40

Duitsland heeft Spanje verrast in de finale van het EK onder 21 jaar. De Duitsers stuntten door met 1-0 te winnen en daarmee beslag te leggen op de Europese titel. Vooraf was Spanje gebombardeerd tot topfavoriet voor de eindzege, maar in de finale kon de ploeg van bondscoach Celades geen potten breken.

Duitsland en Spanje begonnen voortvarend aan de finale in het Poolse Krakow. In het eerst kwartier hadden beide ploegen een grote mogelijkheid om de score te openen. Via Spanje-doelman Kepa Arrizabalaga raakte Mitchell Weiser de onderkant van de lat. Aan de andere kant zag Hector Bellerin een kopbal maar net naast het Duitse doel verdwijnen.

De finalisten ontliepen elkaar weinig. Die Mannschaft had betere kansen, maar deed daar niets mee. Op het moment dat Duitsland slordiger werd, leek Spanje beter in het spel te komen. De 1-0 van Weiser vlak voor het rustsignaal met een geplaatste kopbal viel de Spanjaarden dan ook rauw op het dak.

Spanje moest in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker om in ieder geval een verlenging af te dwingen. Saúl Ñíguez was dichtbij, maar zag de Duitse doelman Julian Pollersbeck zich net voldoende strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Ook Arrizabalaga redde knap op Serge Gnabry en voorkwam daarmee de genadeklap. Spanje kreeg in het laatste half uur amper meer mogelijkheden. Duitsland hield zich staande en trok de 1-0 zege, en daarmee de Europese titel over de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen