'Groninger' Doan noemt Champions League bij presentatie

30 juni 2017, 07:40

Onder grote aandacht werd Ritsu Doan donderdag officieel voorgesteld bij FC Groningen. Het hoog aangeschreven talent uit Japan schermde met de belangstelling van veel clubs, maar liet zijn keuze vallen op de nummer acht van het afgelopen eredivisieseizoen. Dat komt vooral omdat de Aziaat denkt dat er in de nabije toekomst veel mogelijk is in het Noordlease Stadion.

Voor de perspresentatie had de aanwinst van Groningen zelfs een woordje Nederlands voorbereid. "Goedemiddag, ik ben Ritsu Doan en ik ben een Groninger!", sprak de talentvolle middenvelder met een glimlach. Daarna moest er een tolk aan te pas komen. "Ik heb voor FC Groningen gekozen omdat ze in het verleden hebben bewezen spelers goed te kunnen opleiden. Goede spelers zijn hier grote spelers geworden, kijk maar naar Robben en Suárez. Dat is echt een inspiratie geweest. Ik denk dat de club veel verder kan groeien; naar de Europa League en de Champions League", stelde de ambitieuze Daon, die daarmee een lach op het gezicht van Hans Nijland toverde. "Hij voert de druk wel op", grinnikte de algemeen directeur van Groningen.

Doan is dankbaar voor het feit dat Nijland samen met vertrekkend technisch directeur Peter Jeltema naar Japan afreisde om zijn komst af te ronden. "Ik ben heel blij om hier in Groningen te zijn", aldus Doan, die zichzelf als speler omschreef. "Mijn kracht ligt in het geven van assists en ik hoop mijn sterke punten hier in Nederland te kunnen laten zien. Toen ik zestien jaar oud was, speelde ik voor het eerst in het buitenland. Op een toernooi in Spanje. Op dat moment wist ik dat ik ooit in de toekomst in het buitenland wilde spelen, al had ik toen niet direct FC Groningen in mijn hoofd", aldus de Japanner op de clubwebsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen