Utrecht lijkt zich op te kunnen maken voor trip naar Malta

30 juni 2017, 08:18

Valletta heeft de grootste kans om de tegenstander van FC Utrecht te worden in de voorronde van de Europa League. De ploeg uit Malta won met 2-0 van Folgore/Falciano uit San Marino. Jordi Cruijff kende een uitstekend debuut als trainer van Maccabi Tel Aviv. De Albanese bekerwinnaar Tirana werd met 2-0 verslagen.

Valletta-Folgore

In eigen huis brak Valletta kort voor rust de ban. Steve Borg zette de bekerwinnaar na 41 minuten spelen op voorsprong. Kort na rust werd de score verder uitgebreid. Maximiliano Velasco tekende voor de 2-0. Daar bleef het uiteindelijk bij op Malta. Over een week wacht de return in San Marino en weet FC Utrecht definitief wie de tegenstander is in de tweede voorronde.

Maccabi-Tirana

Jordi Cruijff debuteerde donderdagavond als trainer van Maccabi Tel Aviv. Dat deed hij met een uitstekende 2-0 zege op Tirana. In eigen huis opende Yonatan Cohen na ongeveer een half uur spelen de score. In de tweede helft bepaalde Eli Dasa de eindstand op 2-0. Voor de ploeg van Cruijff wacht over een week de return in de Albanese hoofdstad.

Rangers-Progres Niedercorn

Het Schotse Rangers is aan een comeback bezig. Nadat de club in 2012 failliet werd verklaard en teruggezet naar de Scottish Third Division mag de club komend seizoen voor het eerst weer deelnemen aan een Europees toernooi. Tegen Progres Niedercorn uit Luxemburg werd de eerste stap gezet. In eigen huis bezorgde Kenny Miller de Schotten de overwinning. Het bleef bij 1-0 waardoor Rangers over een week nog wel aan de bak zal moeten.

Midtjylland-Derry City

FC Midtjylland lijkt al zeker te zijn van de tweede voorronde Europa League. Het Noord-Ierse Derry City werd met maar liefst 6-1 aan de kant gezet. Rafael van der Vaart zat niet bij de selectie. Hij botste aan het eind van afgelopen seizoen met trainer Jess Thorup en lijkt te mogen vertrekken uit Denemarken.

Pyunik Erevan-Slovan Bratislava

Ook Slovan Bratislava lijkt vrijwel zeker van de volgende ronde. In Armenië werd met 1-4 van Pyunik Erevan gewonnen. Nederlanders Joeri de Kamps, Ruben Ligeon en Mitchell Schet begonnen allen in de basis terwijl Lesly de Sa na een uur mocht invallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen