Vitesse hekelt ticketverdeling: "Figurant op eigen feest"

29 juni 2017, 09:33   Bijgewerkt: 5 december 2023, 15:42

Vitesse is allerminst te spreken over de definitieve verdeling van de tickets voor de strijd om de Johan Cuijff Schaal tegen Feyenoord, die zich op 5 augustus afspeelt in De Kuip. De bekerhouder uit Arnhem mag slechts 1.200 kaartjes verkopen aan de eigen aanhang. Dat vindt algemeen directeur Joost de Wit schrikbarend.

"De bizarre toezegging van slechts 1.200 kaarten voor onze supporters staat niet in verhouding tot het uitgangspunt om van deze neutrale wedstrijd een aantrekkelijk voetbalevenement te maken bij de start van het seizoen", zegt De Wit vol onvrede op de clubwebsite. "Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend", bromt de bestuurder van Vitesse, wiens fans ook nog met een verplichte buscombi naar Rotterdam-Zuid moeten.

De KNVB heeft voor de 2017-editie van het duel om de JC Schaal gewijzigd dat de wedstrijd 'gegeven' is aan de regerend kampioen, in dit geval dus Feyenoord. Vitesse heeft geprobeerd om meer toegangsbewijzen voor Vitesse-fans los te weken, maar slaagde (vooralsnog) niet in haar missie. Mede omdat de Rotterdamse veiligheidsdriehoek niet genoeg capaciteit kan regelen op 5 augustus. "Onbegrijpelijk. Onze supporters zijn een essentieel onderdeel van het spel; winnen doe je met z'n allen. Het voelt alsof je niet welkom bent op je eigen feest. Hoe moet ik dit uitleggen?", vraagt De Wit zich af.

Hoewel Vitesse hoopt dat het nog meer (2.500 tot 4.000) kaarten kan regelen en de club zich hard zal blijven maken voor een eerlijkere ticketverdeling, laat hij zich uiterst kritisch uit over de nationale voetbalbond. "Dat wij nu met de gevolgen worden geconfronteerd is erg zuur. En dit gaat niet over de Johan Cruijff Schaal alleen. Het raakt aan een groter probleem dat we met elkaar hebben. Dit gaat opnieuw over draagvlak en de samenwerking tussen de clubs en de KNVB. Over de vraag waar de KNVB nu precies voor staat. Het is niet de eerste keer dat dit in de afgelopen maanden ter discussie wordt gesteld. Dat baart me zorgen. In de bijeenkomst van clubs en KNVB aanstaande maandag zal ik hier zeker vragen over gaan stellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen