'NEC omcirkelt De Gier als topkandidaat voor vacature'

27 juni 2017, 09:25

In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft NEC meerdere namen op het lijstje staan, maar geldt Jack de Gier als topkandidaat. Dat stelt De Gelderlander. Vooralsnog beginnen de Nijmegenaren de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder hoofdtrainer. NEC traint maandag voor het eerst.

Daarmee dringt de tijd voor NEC, dat degradeerde uit de Eredivisie. "We naderen nu de fase van handelen", zegt technisch directeur Remko Oversier tegen de regionale krant. "Er zijn momenteel meerdere scenario's."

Oversier loopt tegen het probleem aan dat kandidaten door vakantie niet te spreken zijn. "En sommige trainers werken in het buitenland. Zoals het er nu naar uitziet halen we de eerste training niet. Natuurlijk willen we de nieuwe trainer zo snel mogelijk aanstellen. Maar dat doen we met beleid en geduld."

Topkandidaat De Gier (48) heeft bij zijn huidige werkgever Almere City een contract tot medio 2018. De voormalige spits van NEC leerde het trainersvak in Nijmegen. Hij was bij de club jeugdtrainer, beloftentrainer en assistent-trainer bij het eerste elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen