Nijland: "Jans heeft een persoonlijkheid die bij ons past"

20 juni 2017, 16:36

Hans Nijland vindt het prachtig dat hij Ron Jans weer in de armen heeft kunnen sluiten bij FC Groningen. De algemeen directeur polste de 58-jarige oud-trainer van de club onlangs voor een terugkeer en nu is het officieel: als technisch manager en opvolger van de vertrekkende Peter Jeltema strijkt Jans weer neer op het oude nest.

"Nadat Ron zijn vertrek als trainer/coach bij PEC Zwolle bekend had gemaakt en daarna aankondigde parttime de trainerscursus bij de KNVB te gaan verzorgen, hebben wij hem gepolst met de vraag of hij daarnaast ook iets voor ons wilde betekenen in een adviserende rol bij de club", zo neemt Nijland in een persbericht de buitenwacht mee in het proces. "Ron zou in dat geval beide functies combineren. Daarvan hebben wij uiteindelijk afgezien omdat het te veel onduidelijkheid zou geven binnen onze organisatie."

Toch kwam het, na een gebeurtenis in medio mei, tot een nieuwe samenwerking met Jans. "Peter Jeltema liet toen aan ons weten zijn functie als technisch manager bij FC Groningen neer te leggen en wij moesten dus op zoek naar een opvolger. Al vrij snel dachten wij toen daarbij aan Ron Jans, die inmiddels fulltime beschikbaar was geworden. In de gesprekken die volgden, zijn we daarna tot een akkoord gekomen. Wij zijn heel blij dat Ron weer terug is bij de club. Een man met een fantastische staat van dienst en een persoonlijkheid die past bij FC Groningen", aldus Nijland.

Jans stond tussen 2002 en 2010 aan het roer bij Groningen, waarvoor hij tussen 1982 en 1984 actief was als speler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen