Van Veldhoven: "Iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid"

19 juni 2017, 16:58

Harm van Veldhoven is terug bij Roda JC. Ditmaal is hij niet aangesteld als trainer, maar als technisch directeur. Het is ontzettend onrustig rondom de club uit Kerkrade en er is bovendien amper geld. Dus hij lijkt vooral een zware uitdaging te zijn voor de Belg.

"Dat klopt, dus iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid. Ik heb dan ook direct gezegd: we moeten een duidelijke visie en een eigen filosofie hebben en van daaruit met de middelen werken", vertelt hij tegenover FOX Sports. "De onzekerheid geeft mensen de meeste reden tot twijfel en daardoor gaat iedereen zijn eigen weg. Dus ik vind dat een van mijn belangrijkste taken: duidelijkheid verschaffen.

"Je moet creatief zijn", vervolgt Van Veldhoven. "Je moet hier en daar wat spelers kunnen huren. Hier en daar wat spelers die elders zeer ongelukkig zijn over de streep trekken. En dan moet je met een vaste kern een ploeg gaan ontwikkelen die boven zichzelf uitstijgt en de gevarenzone ontloopt."

Wat dat betreft zullen veel Roda-fans het jammer vinden dat Tom van Hyfte is vertrokken. "Van Hyfte was misschien te houden, maar sommige jongens die hebben het op een bepaald moment ook gehad. Ik ben hier ook ooit vertrokken met hetzelfde gevoel op dat moment. Dat zijn keuzes die je soms moet maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen