Utrecht naar Malta of San Marino in Europa League

19 juni 2017, 15:01   Bijgewerkt: 19 juni 2017, 15:16

FC Utrecht weet met welke tegenstander het te maken krijgt in de tweede voorronde van de Europa League. De winnaar van de play-offs om Europees voetbal neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Valletta FC en SS Folgore in de eerste voorronde. Een haalbare kaart dus.

Utrecht kon na de verdeling van de geplaatste en niet geplaatste ploegen en de laatste schifting nog onder meer het Schotse Rangers FC en het Noorse SK Brann treffen, maar gaat dus op pad naar Malta (Valletta) of San Marino (Folgore). De duels in de tweede kwalificatieronde worden afgewerkt op 13 en 20 juli. Utrecht speelt eerst uit, daarna 'thuis' in het stadion van RKC Waalwijk. Dat is zo, omdat er werkzaamheden plaatsvinden in Stadion Galgenwaard.

Valletta speelt al negen seizoenen op rij Europees voetbal en was achter Hibernians de nummer twee in de nationale competitie. De oud-werkgever van onder meer Ton Caanen (hoofdcoach), Jordi Cruijff (assistent-trainer/speler), Geert den Ouden (speler), André Paus (hoofdcoach) en Ted van Leeuwen (technisch directeur) is 23-voudig kampioen van Malta. Folgore maakt zich op voor het vierde achtereenvolgende seizoen in Europa, maar overleefde de afgelopen drie jaar de eerste kwalificatieronde niet. Buducnost Podgorica en AEK Larnaca waren te sterk in de eerste voorronde van de Europa League, FC Pyunik bleek een maatje te groot in de Champions League-kwalificaties.

Het is de derde keer sinds het bestaan van de Europa League (voorheen Europa Cup II en UEFA Cup) dat Utrecht meedoet. In 2010/2011 behaalden de Domstedelingen de groepsfase, waarin het na een succesvolle kwalificatiereeks tegen Celtic, Napoli en Steaua Boekarest speelde. Drie jaar later stroomde Utrecht in de tweede kwalificatieronde in, maar kon het toen geen afgang voorkomen tegen het nietige FC Differdange 03 uit Luxemburg.

De clubs in de tweede voorronde van de EL worden vergezeld door de ploegen die de eerste ronde overleven. De loting voor de openingsronde is hier te bekijken.

De volledige loting van de tweede voorronde van de Europa League:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen