RKC-topscorer Langedijk vertrekt naar Go Ahead Eagles

16 juni 2017, 17:12

Pieter Langedijk verruilt RKC Waalwijk voor Go Ahead Eagles. De 23-jarige aanvaller was afgelopen seizoen in de Jupiler League goed voor zeventien doelpunten en elf assists. In Deventer zet hij zijn handtekening onder een contract voor drie jaar.

Langedijk was bij RKC Waalwijk nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2018. Hij speelde twee seizoenen voor de club. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en debuuteerde in 2013 in het betaald voetbal. Afgelopen seizoen ging één van zijn goals de hele wereld over. Hij wist de bal weg te pakken bij de niet-oplettende Almere City-doelman Chiel Kramer en kon vervolgens gemakkelijk scoren. 

"Die goal typeert mij als voetballer. Altijd gretig. Ik leef voor doelpunten en assists. Ik vond het dan ook geen toeval dat juist ík die inmiddels beroemde goal maakte tegen Almere City.", zegt Langedijk op de website van Go Ahead Eagles. De aanvaller kijkt uit naar de komende seizoenen in Deventer. "De afgelopen jaren heb ik bij RKC ook mijn duelkracht kunnen ontwikkelen. Mijn ontwikkeling als voetballer wil ik nu doorzetten bij Go Ahead Eagles. Het is een mooie stap vooruit die ik bewust zet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen