FC Utrecht begint vroeg: "Met aankoopbeleid op geanticipeerd"

15 juni 2017, 14:59

Het seizoen voor FC Utrecht begint dit jaar vroeg. Doordat de club de play-offs wist te winnen wordt er Europees voetbal gespeeld in De Galgenwaard. Utrecht stroomt in tijdens de tweede kwalificatieronde van de Europa League en speelt daarom op 13 juli al de eerste wedstrijd.

Over minder dan een maand begint het Europese avontuur voor FC Utrecht. Volgens Erik ten Hag wordt het een periode met zware belasting voor de selectie. "Cumulatieve belasting ligt op de loer. Daarom is het noodzaak om met een brede selectie aan de start te verschijnen, waarbij de onderlinge concurrentie opnieuw groter is dan vorig seizoen. Uiteindelijk hebben we, in welk scenario dan ook, alle spelers nodig om succesvol te zijn", zegt de trainer op de clubwebsite.

Daarom was FC Utrecht aan het begin van de zomer al flink actief op de transfermarkt. Zo werden Cyriel Dessers, Sander van de Streek en Simon Makienok en Chris David aangetrokken. "Vorig seizoen zaten we klem. Door de vroege transfer van Sébastien Haller kunnen we nu voorsorteren op de situatie. We hebben weinig tijd om op elkaar ingespeeld te raken en we hebben alle tijd effectief nodig om snel nieuwe spelers in te passen, dan is het fijn dat ze er vanaf het begin bij zijn. We hebben hier met ons aankoopbeleid op geanticipeerd", aldus Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen