Real gelooft in onschuld Ronaldo na vermeende fraude

14 juni 2017, 12:32

Real Madrid staat vierkant achter Cristiano Ronaldo, die verdacht wordt van belastingfraude. De winnaar van de Champions League gelooft in de onschuld van hun sterspeler. De Madrilenen hebben daarvoor een officiële statement naar buiten gebracht.

Ronaldo wordt ervan beschuldigd dat hij de Spaanse fiscus met 14,7 miljoen euro bedrogen heeft. "Cristiano Ronaldo heeft altijd aangetoond sinds zijn komst bij Real Madrid in juli 2009 aan zijn fiscale verplichtingen te voldoen", luidt de verklaring via de officiële kanalen van de Koninklijke. "Real Madrid is volledig van zijn onschuld overtuigd."

De Champions League-houder voegt daaraan toe te verwachten dat justitie zo snel mogelijk met dezelfde conclusie komt. De belastingfraude zou te maken hebben gehad met een rekening in de Maagdeneilanden. In 2014 zou Ronaldo ter compensatie al wel 7 miljoen euro aan belasting hebben terugbetaald.

Er wordt gezegd dat er een celstraf van vijftien maanden kan dreigen voor Ronaldo, als hij schuldig wordt bevonden. Het wordt echter onwaarschijnlijk geacht dat dit zal moeten. Lionel Messi en Neymar hadden ook een dergelijke belastingzaak tegen zich lopen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen