Marcel Keizer: van VVSB en FC Emmen naar Ajax 1

13 juni 2017, 20:53   Bijgewerkt: 17 juni 2017, 15:43

Zaterdag is Marcel Keizer aangewezen als de nieuwe hoofdcoach van Ajax. Direct na het vertrek van Bosz hield niemand rekening met de huidige trainer van Jong Ajax, maar inmiddels is het doorschuiven van de oefenmeester rond. Wie is deze man die het succes van Bosz voort moet zetten?

Keizer (48) kan niet leunen op een rijke spelerscarrière, die hij begon bij Ajax. Slechts vijf officiële wedstrijden speelde de geboren Noord-Hollander tussen 1987 en 1989 voor de Amsterdammers. Veruit zijn meeste minuten maakte Keizer - middenvelder van beroep - in het shirt van SC Cambuur (1989-1998), dat in die tijd uitkwam in de Eredivisie. De volle neef van Ajax-legende Piet Keizer speelde later nog in de anonimiteit bij De Graafschap (1998-2000) en FC Emmen (2000-2002).

Trainer en technisch manager

Zijn trainerscarrière begon Keizer bij de amateurs. Hij zwaaide de scepter bij Nijenrodes (Breukelen), UVS (Leiden), Argon (Mijdrecht) en VVSB (Noordwijkerhout). Telstar haalde Keizer, die met Argon beslag legde op de Super Cup voor amateurs, als trainer naar het profvoetbal. In 2011 had hij net de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol afgerond. "Ik ben ongelooflijk blij met deze stap. Ik heb er erg veel zin in nadat ik, bewust, een tijd uit het betaalde voetbal ben geweest", zei Keizer destijds. "Ik ben erg blij met de kans die bij Telstar krijg."

Ajax-trein

Zijn contract van tweeënhalf jaar bij Cambuur diende Keizer niet uit. De trein 'Ajax' kwam voorbij, en hij stapte in. Keizer kon de lokroep van een topclub niet weerstaan en koos voor een baan als trainer van Jong Ajax, waar hij Jaap Stam en Andries Ulderink opvolgde.  Niet wetende dat hij een amper een jaar na zijn aanstelling bij de beloften door wordt geschoven naar Ajax 1. Binnen de Ajax-geledingen zijn zij zo onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Keizer, dat de club het met hem nu door wil schuiven.

Het technisch hart van de verliezend Europa League-finalist raakte ook onder de indruk. Zij zouden hem de meest natuurlijke opvolger van Bosz vinden. Ronald de Boer zei al dat ze binnen Ajax enorm lyrisch waren over de manier waarop Keizer Jong Ajax liet voetballen. Die aantrekkelijke, maar effectieve speelstijl moet hij komend seizoen zien over te brengen op Ajax 1. Groot voordeel is ook dat Keizer een groot deel van de spelersgroep kent, en bovendien de talenten die eraan komen. 

[photo,95884,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen