Hart blijft ondanks concurrentie Engelse nummer één

13 juni 2017, 08:45

De Engelse bondscoach Gareth Southgate houdt vast aan Joe Hart bij de nationale ploeg, maar waarschuwt de doelman wel dat hij te maken heeft met flinke concurrentie. Maar ondanks dat Jack Butland en Tom Heaton tegen Frankrijk onder de lat zullen staan, zal Hart de nummer één blijven.

Toen Southgate de vraag kreeg wie de eerste keeper van Engeland is, antwoordde de bondscoach resoluut. "Joe Hart", zei hij volgens de BBC. "Hij was uitstekend in de wedstrijden de we hebben gespeeld. Dat gezegd hebbende, wil ik benadrukken dat niemand zich compleet comfortabel moet voelen. Er is sprake van concurrentie. We hebben genoeg andere goede opties."

De 30-jarige Hart kreeg afgelopen zaterdag twee vrije trappen om de oren tegen Schotland en ging niet helemaal vrijuit in dit WK-kwalificatieduel. Tijdens het EK 2016 liet hij ook een onzekere indruk achter. Het is voor Hart zaak dat hij komend seizoen weer veel aan keepen zal toekomen, nadat hij in de afgelopen jaargang door Manchester City verhuurd werd aan Torino. De keeper gaf eerder deze week aan dat er nog geen concrete interesse voor hem geweest is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen