Groep D: Servië koploper na remise tegen Wales

11 juni 2017, 20:20   Bijgewerkt: 11 juni 2017, 22:54

Ierland heeft op het nippertje een punt weten te redden tegen Oostenrijk. Tegen Oostenrijk was er lange tijd de 0-1 achterstand, maar vijf minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker voor de Ieren. Servië speelde gelijk tegen Wales waardoor het in punten gelijk komt met Ierland.

Servië-Wales

Voor Wales was het noodzaak om een zege te boeken in en tegen Servië, wilde de ploeg nog kans houden op plaatsing voor het WK. De ploeg begon in ieder geval goed, want na 35 minuten kreeg Wales een strafschop toegewezen. Aaron Ramsey benutte het buitenkansje vervolgens.

Een kwartier voor tijd kreeg Wales echter een flinke domper te verwerken. Aleksandar Mitrovic bracht Servië weer langszij. Gescoord werd er daarna niet meer en daardoor lijkt plaatsing voor het WK lastig te worden voor Wales. Servië staat net als Ierland op twaalf punten, maar heeft een iets beter doelsaldo.

Oostenrijk moest op bezoek bij Ierland eigenlijk winnen om kans te houden op deelname aan het WK. De ploeg kende vooraf veel personele problemen en dus was het voor bondscoach Marcel Koller even improviseren. Onder anderen Marko Arnautovic en Marc Janko ontbraken. Toch was het Oostenrijk dat op voorsprong kwam. Na een half uur spelen tekende Martin Hinteregger voor de openingstreffer.

 Zo leek Oostenrijk dus de broodnodige overwinning binnen te gaan halen, maar in de slotfase verspeelde het land de voorsprong alsnog. Na eerder een paar gevaarlijke pogingen was het vijf minuten voor tijd alsnog raak voor de Ieren via Jonathan Walters. Daardoor blijft Ierland de nummer één, hoewel Servië daar bij winst op Wales overheen kan. Oostenrijk is de nummer drie met acht punten. 

Moldavië-Georgië

Het duel tussen Moldavië en Georgië ging vooraf eigenlijk al nergens meer om. Beide ploegen zijn vrijwel zeker kansloos om het WK nog te halen. Moldavië begon sterk en stond na iets meer dan een half uur spelen op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Radu Ginsari en Alexandru Dedov. Georgië kwam echter in de tweede helft binnen een tijdsbestek van vijf minuten terug tot 2-2. Giorgi Merebashvili maakte na 65 minuten de aansluitingstreffer en voormalig Vitesse-speler Valeri Qazaishvili zorgde niet lang daarna voor de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen