Veltman kijkt verder: "Ik wil een nieuwe stap maken"

10 juni 2017, 04:57

Joël Veltman staat voor een kruispunt in zijn carrière. De 25-jarige verdediger moet de komende tijd kiezen: of zijn handtekening zetten op het nieuwe contract dat Ajax hem voorgeschoteld heeft, of een transfer maken. Omdat de verbintenis van Veltman in Amsterdam afloopt, is er eigenlijk geen andere optie. De Ajacied lijkt het liefst naar het buitenland te willen gaan.

Na de met 5-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd geeft Veltman in de mixed zone van De Kuip aan dat de geruchten over interesse van Tottenham Hotspur niet waar zijn. Er is nog geen sprake van nadrukkelijke belangstelling van een club, zo maakt de verdediger bovenal duidelijk. "Ik ga vakantie vieren en dan pas praten", aldus Veltman. "Ajax heeft een aanbieding gedaan; ze willen dus dat ik blijf. Maar in principe wil ik wel verder kijken. Deze twee dingen, daar moet ik nu uit gaan kiezen."

Heb je het gevoel dat de tijd rijp is om een stap te maken?

"Dat gevoel heb ik eigenlijk wel meer dan andere jaren, ja. Dan kan kijk ik naar mijn niveau, maar vooral ook naar mijn gevoel. Ik wil dit jaar een nieuwe stap maken. Of ik eerst een tussenstap wil maken? Een club als Napoli is wel heel mooi, maar het hangt puur af van wat er komt. Er is nog niets concreet. We gaan het bekijken."

{image[318926][right-half][]}Bijna anderhalf jaar terug sprak ik met jou (zie hier) en toen zei je dat je doel was om vaste basisklant bij Oranje te worden. Heb je het gevoel dat dit punt nu bereikt is?

"Nee, ik zo voel ik het nog niet. Alleen de Arjens en de Wesleys kunnen dat eigenlijk zeggen. Ik moet er nog keihard voor werken en elke keer bij mijn club laten zien dat ik erin hoor te staan. Zo simpel is het. Dat ik nu een paar keer gestart ben en ook twee keer gescoord heb is mooi meegenomen, maar je moet het toch steeds weer bij je club laten zien. En als je dan bij Oranje speelt, daar natuurlijk ook. Op dit moment ben ik wel tevreden over mijn prestaties in het Nederlands elftal."

De 5-0 zege op Luxemburg is prima, maar stelt de 2-1 winst van Zweden tegen Frankrijk het in een ander daglicht?

"Aan de ene kant is het positief, aan de andere kant is het ook weer jammer. Zweden is misschien wel de grootste concurrent, maar nu hebben we wel weer de kans om eerste te worden. Dat geloof is er ook wel. In Frankrijk (op 31 augustus, red.) wordt het simpel: dan gaan we met z'n allen voor de winst. We hebben nu weer met 5-0 gewonnen en Frankrijk is, zo blijkt wel, een te kloppen ploeg. Als ze van Zweden verliezen, dan kunnen wij daar ook winnen. We kijken in ieder geval niet alleen meer naar Zweden, maar naar Zweden én Frankrijk. We hebben het nu wel gek genoeg in eigen hand."

Door: Koen Jans

[photo,101418,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen