Blind wil bij United blijven: "Toch nog heel veel gespeeld"

8 juni 2017, 08:00   Bijgewerkt: 7 juni 2017, 21:23

Met de oefeninterland tegen Ivoorkust (5-0) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg van komende vrijdag trekt Daley Blind deur van een succesvol seizoen achter zich dicht. Met Manchester United won de 27-jarige verdediger namelijk drie prijzen: het Community Shield, de League Cup en natuurlijk de Europa League. Als het aan Blind ligt, dan is hij volgend seizoen weer actief op Old Trafford.

In gesprek met FCUpdate.nl blikt Blind terug op het afgelopen voetbaljaar bij Man United. "Ik heb dit seizoen uiteindelijk nog heel veel gespeeld. Niet iedereen in Nederland had dat verwacht, maar het is toch gelukt", aldus Blind. "Het was een goed seizoen voor mij. Als je drie prijzen pakt, dan kan je ook moeilijk zeggen dat dit niet zo was", stelt de linksachter van Oranje. Blind kwam dit seizoen tot 3.203 minuten in de hoofdmacht van Man United, terwijl hij het jaar ervoor nog wel 5.002 minuten speeltijd kreeg.

Blind staat nog tot medio 2018 onder contract bij Man United, dat een optie heeft om de verbintenis met één jaar te verlengen. "Ik heb de intentie om gewoon bij Manchester United blijven. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij deze grote club en speel er al drie jaar ontzettend veel wedstrijden. Los daarvan heb ik ook nog gewoon een doorlopend contract bij United."

Bij het Nederlands elftal is Blind de vaste linksback, maar bij Man United speelt de oud-Ajacied bijna net zo vaak vanuit het centrum van de defensie. "Waar de trainer mij nodig heeft, daar speel ik. Ik wil gewoon spelen, dat is voor mij het belangrijkst. Toch weet iedereen wel dat ik een lichte voorkeur heb voor de positie in het centrum. Maar ook op de positie van linksback heb ik goede wedstrijden gespeeld. Dat vind ik ook leuk. Dat geldt ook voor het middenveld, waar ik in de voorbereiding ook nog even heb gespeeld."

Lees ook een vorig deel van ons interview met Blind: Daley trots op vader Danny: "Het blijft bijzonder"

Door: Koen Jans

[photo,106939,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen