Boschker gaat als keeperstrainer werken bij Twente

7 juni 2017, 10:52

FC Twente heeft een waar clubicoon weer in de armen gesloten. De eredivisionist gaat in zee met voormalig sluitpost Sander Boschker, die zich vanaf komend seizoen zal gaan toeleggen op een functie als keeperstrainer van de oudere jeugd bij Twente. Hij gaat zich bemoeien met de O17, O19 en Jong FC Twente.

De 46-jarige voormalig doelman, die tijdens het grootste deel van zijn loopbaan bij Twente speelde, is blij met zijn nieuwe baan. "Ik heb er veel zin in om me meer te gaan toeleggen op het keepersvak. Daar ligt toch mijn hart. Ik wil jonge keepers met mijn ervaring helpen om de stap te zetten naar het betaalde voetbal. Als keeperstrainer sta je iedere dag op het veld met de jongens en werk je op individueel niveau intensief samen. Dat spreekt me aan. Ik blijf overigens betrokken bij de beloften in een assistent-rol, want ook als trainer wil ik me blijven ontwikkelen."

Bij Twente neemt Boschker de taken over van Theo Snelders. De 53-jarige oud-keeper vervulde de functie de afgelopen zestien jaar, maar gaat nu met de club zoeken naar een nieuwe rol binnen Twente. "Ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging", reageert Snelders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen