Twente-spelers schrikken: "Leek uit natuursteen te bestaan"

6 juni 2017, 09:19

De voormalig ploeggenoten van Cheick Tioté bij FC Twente zijn behoorlijk geschokt door het trieste nieuws van maandagavond. Toen werd namelijk bekend dat de middenvelder uit Ivoorkust is overleden nadat hij op het trainingsveld in elkaar was gezakt.

"Zo'n bericht komt wel binnen", reageert voormalig keeper Sander Boschker in De Telegraaf. "Je kunt het bijna niet geloven dat zo'n ijzersterke jongen op 30-jarige leeftijd dood neervalt op het trainingsveld. Cheick leek wel uit één blok natuursteen te bestaan, zo gespierd was hij. Ik heb nooit meegemaakt dat een trainer een speler verbood om krachttraining te doen, maar bij Cheick was dat het geval, omdat hij van zichzelf al zo enorm sterk was en anders te geblokt zou worden. Hij kletste er altijd keihard in met van die Afrikaanse tackles en ging voorop in de strijd."

Ook Wout Brama weet nog goed hoe sterk de middenvelder was. "Er waren nogal wat spelers in de selectie die bij trainingspartijen liever niet tegenover Cheick stonden. Zeker als hij net terug was van de Afrika Cup, bleef je liever even uit de buurt. Die jongen was zo sterk en zo fit", aldus Brama, die het trieste nieuws hoorde op zijn vakantieadres in Spanje. "Peter Wisgerhof belde me erover. Daar schrik je natuurlijk van, als iemand van dertig zomaar doodvalt."

Tioté droeg tussen 2008 en 2010 het shirt van Twente. Met die club werd hij in 2010 kampioen en pakte hij de Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen