België boekt zonder Hazard moeizame overwinning op Tsjechië

5 juni 2017, 22:36

België heeft laten zien dat het ook zonder Eden Hazard kan winnen van een goede tegenstander. Een paar maanden terug ging het nog mis tegen Griekenland (1-1), maar maandag werd er wel met 2-1 gewonnen van Tsjechië door de mannen van Roberto Martínez.

Bij de Rode Duivels stond Vincent Kompany voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer binnen de lijnen. De captain zag na 25 minuten zijn elftal op voorsprong komen, nadat Michy Batshuayi zichzelf knap vrijspeelde en binnenschoot. Nog geen drie minuten later stond Kevin de Bruyne te schutteren achterin, waardoor Michal Krmencik de stand weer gelijk trok. Nog voor rust hadden de bezoekers voor kunnen staan, maar Patrik Schick knalde op de paal.

Na veel wissels in de pauze waren de invallers direct dreigend voor België. Kevin Mirallas miste de eerste grote kans nog, maar een minuutje later was het wel raak voor Marouane Fellaini. Hij kopte een hoekschop van Dries Mertens binnen. De Tsjechen waren daarna lange tijd een stuk beter dan de gastheren, maar het lukte niet om de toch wel verdiende 2-2 op het bord te krijgen. De beste kans was eigenlijk nog voor Christian Benteke, maar hij liet een derde Belgische treffer liggen.