FC Twente-held Tioté (30) overlijdt na hartaanval op training

5 juni 2017, 17:58   Bijgewerkt: 5 juni 2017, 20:00

Voormalig FC Twente- en Roda JC-middenvelder Cheick Tioté is op dertigjarige leeftijd overleden. De Ivoriaan was bezig met een training bij zijn Chinese werkgever BJ Enterprises, toen hij te maken kreeg met een hartaanval. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed op de weg er naartoe.

"Tot mijn grote verdriet moet ik bevestigen dat Tioté helaas overleden is, nadat hij instortte tijdens een training", vertelt zaakwaarnemer Emanuele Palladino tegen Sky Sports. "Verder vragen we op dit moment namens de familie om zijn privacy te respecteren."

Tioté begon zijn loopbaan bij RSC Anderlecht, maar kon daar weinig indruk maken. Daarom werd hij voor een seizoen verhuurd aan Roda JC waar hij het zo goed deed dat FC Twente besloot om 2,5 miljoen euro neer te leggen voor de speler. 

Na twee succesvolle seizoenen met een landstitel en Johan Cruijff Schaal maakte hij de overstap naar de Premier League en ging hij voor Newcastle United spelen. Na de degradatie afgelopen seizoen kwam hij amper nog aan spelen toe, waarop hij besloot de overstap te maken naar de Chinese competitie. 

Voor die vijf clubs kwam hij in totaal tot 289 wedstrijden, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Naast zijn prijzen bij Twente pakte hij ook twee landstitels met Anderlecht, al was zijn aandeel daarin steeds miniem. Verder speelde hij 55 interlands voor Ivoorkust, waarmee hij een keer kampioen van Afrika werd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen