Janssen: "Niet mijn beste seizoen, maar veel geleerd"

30 mei 2017, 08:28

Met 27 doelpunten voor AZ in de Eredivisie dwong Vincent Janssen vorig jaar een transfer naar Tottenham Hotspur af, maar de 22-jarige spits kwam in zijn debuutjaar bij de Noord-Londense club nog niet tot bloei. De Engelse media spreken zelfs over een 'flop', aangezien Janssen met torenhoge verwachtingen voor meer dan 20 miljoen euro werd aangetrokken. De Oranje-international hoopt na de zomer op beterschap.

"Tja, zo kan voetballen ook zijn", zegt Janssen tegen de NOS over het afgelopen seizoen bij de Spurs. Hij maakte weliswaar zes treffers, maar vijf hiervan kwamen voort uit een penalty. In de bekerwedstrijden kreeg Janssen vaak de kans, maar hierin wist hij niet meer competitieminuten te forceren. "Van mij had het seizoen nog wel wat langer mogen duren. Dan had ik meer gespeeld", vertelt Janssen tijdens het trainingskamp van Oranje in Portugal, waar de nationale ploeg zich voorbereidt op de oefenduels met Marokko en Ivoorkust en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

"Dit is niet mijn beste seizoen geweest, dat is duidelijk. Maar ik heb wel veel geleerd", nuanceert Janssen, wiens werkgever Tottenham knap tweede werd in de Premier League. "Mijn aandeel daarin was niet groot", realiseert Janssen zich. "Maar ik heb mij wel gewoon ontwikkeld. Zo kan voetbal ook zijn. De laatste jaren is het snel gegaan. Nu minder. Daar moet je als jonge jongen mee om leren gaan", aldus Janssen, die ondanks het afgelopen voetbaljaar vertrouwen in eigen kunnen blijft houden. "De voetballerij kan snel veranderen."

Ondanks zijn geringe rol bij de Spurs bleef bondscoach Danny Blind vertrouwen houden in Janssen. Of diens opvolger Dick Advocaat dat ook doet, is nog maar de vraag. "We zien het wel. Het is gewoon lekker om weer even bij elkaar te zijn met Oranje."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen