Wiertz vertrekt als RvC-voorzitter bij Roda JC Kerkrade

29 mei 2017, 17:14

Een dag nadat Roda JC Kerkrade zich, ten koste van provinciegenoot MVV, handhaafde in de Eredivisie heeft Harm Wiertz zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Limburgse club per direct neergelegd.

"Een verschil van inzicht omtrent de wijze waarop toezicht moet worden gehouden en Roda JC de komende tijd gezond moet worden gemaakt lagen ten grondslag aan zijn besluit", meldt Roda JC in een persbericht. "Wiertz kan zich niet vinden in het voornemen van Roda JC om de heer Korotaev binnen te halen als aandeelhouder. Hij is van mening dat legalisering van de aandelentransactie pas aan de orde is na voltooiing van het forensisch onderzoek van de KNVB."

Begin dit jaar kondigde Roda JC aan dat Korotaev de club zou overnemen, maar de plannen zijn op losse schroeven komen te staan omdat de Zwitserse Rus een celstraf boven het hoofd hangt in de Verenigde Arabische Emiraten. "Bovendien vindt Wiertz dat de club niet langer op zoek moet gaan naar nieuwe buitenlandse investeerders" , vervolgt Roda JC de uitleg. "Deze moeten gezocht worden in de nabije omgeving van Roda JC. Hij meent dat Roda JC de tering naar de nering moet zetten door te bezuinigen. Wiertz heeft binnen Roda JC te weinig steun gevonden voor zijn opvattingen."

Wiertz trad in juni 2014 met een benoemingstermijn van drie jaar aan als voorzitter van de RvC van Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen