Van den Brom: "Gingen te veel mee in de strijd en emotie"

28 mei 2017, 18:54

John van den Brom zag AZ zondag ondanks een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd na strafschoppen verliezen van FC Utrecht in de strijd om het laatste ticket voor de Europa League. De trainer sprak na afloop van een 'heftige wedstrijd.'

AZ leek vooraf de perfecte uitgangspositie te hebben, maar zag FC Utrecht in De Galgenwaard terugkomen. Uiteindelijk moesten penalty's de uitkomst brengen. "Het was een heftige wedstrijd. We zijn te veel meegegaan in de strijd en de emotie die FC Utrecht bracht", analyseert Van den Brom bij FOX Sports. "We krijgen drie goals tegen uit rebounds en dat roepen we over onszelf af. Utrecht is beter in strijd leveren dan wij. Toen Tim Krul die penalty nog tegenhield had ik daarna wel het idee dat we nog gingen scoren. Maar dat is niet gelukt. En zo'n penaltyserie is dan een horror-tafereel als je aan de verkeerde kant staat."

Van den Brom vond dan ook dat AZ het aan zichzelf te danken had, maar wil zijn team geen verwijten maken. "We hebben in die negentig minuten gewoon te weinig gedaan. En dan komen we ook nog met tien man te staan. Ik vind het enorm knap van de jongens dat ze in die verlenging dan ook nog op zoek gaan naar die treffer", aldus Van den Brom, die het volgende seizoen vooral wil gebruiken om weer op te bouwen. "We spelen nu minder wedstrijden en die tijd kunnen we weer gebruiken om aan andere dingen te werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen