AZ in diepe rouw: "We zijn te wisselvallig geweest"

28 mei 2017, 16:06

Hoe AZ het tweeluik met FC Utrecht heeft gespeeld, is misschien wel tekenend voor het seizoen van de Alkmaarders. De club haalde de finale van de KNVB Beker en de finale van de play-offs, maar stond beide keren met lege handen. Zelfs de 3-0 zege in het thuisduel met FC Utrecht bleek niet voldoende om het Europese ticket te grijpen. Ron Vlaar baalt.

AZ verloor met 3-0 in Utrecht en ging uiteindelijk in de strafschoppenserie ten onder. "We hebben dit volledig aan onszelf te wijten", zegt Vlaar tegen FOX Sports. "We zijn meegegaan in hun spelletje met fysieke kracht en duels, daar zijn zij sterker in. We zijn niet aan voetballen toegekomen en dan eindigt het ook nog zo… Dit is echt heel zuur. Ons plan was om de duels te winnen en er onderuit te voetballen, maar daar zijn we niet aan toegekomen. We hebben het niet goed gedaan."

Tim Krul hield AZ in de blessuretijd nog in de race door een strafschop te keren en daarmee een verlenging uit het vuur te slepen. "De slotfase was knotsgek natuurlijk", vindt Vlaar. "In de verlenging vloeiden de krachten weg en helaas konden we niet scoren. Uiteindelijk wordt het dan beslist op penalty's en staan we met lege handen", aldus Vlaar, die beseft dat AZ een matig seizoen heeft gedraaid. "We zijn te wisselvallig geweest, dat blijkt ook vandaag weer. Als je met 3-0 voor staat dan moet je het gewoon afmaken. Anders verdien je het ook niet." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen