Ten Hag: "Schat de kans op Europees ticket tien procent"

27 mei 2017, 11:36

FC Utrecht was de enige ploeg die de topdrie dit seizoen kon bijbenen, maar toch dreigt de club het seizoen met legde handen af te sluiten. Dit omdat het team van Erik ten Hag donderdagavond met 3-0 onderuit ging bij AZ. De coach beseft dat het moeilijk gaat worden om Europees voetbal te halen.

Utrecht moet zondag uit een ander vaatje tappen, beseft Ten Hag. "Ik schat de kans op tien procent. Dat is een kleine kans, maar toch moeten we daar voor gaan", zegt de oefenmeester tegen de NOS. "Het begint ermee dat je er geloof in hebt en dat de spelers er geloof in krijgen. Dat probeer ik over te brengen. Er zijn veel voorbeelden in de sport dat je het nog om kunt draaien. Maar dat betekent wel dat we energie en dynamiek nodig hebben."

In Alkmaar was het niet best wat Utrecht liet zien, zo heeft Ten Hag zijn spelers ook voorgelegd in de videobespreking. "En daarbij spaar ik de geit en de kool niet. Ik confronteer ze zwart op wit met de beelden om te laten zien waar het aan ligt. Dan zeg ik gewoon waar het op staat, want we hebben maar heel kort de tijd om het nog om te draaien."

Sofyan Amrabat ontbreekt door een schorsing in de return.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen