Van Bronckhorst: "Kracht van Feyenoord was familiegevoel"

26 mei 2017, 19:17

Giovanni van Bronckhorst denkt dat de kracht van Feyenoord dit seizoen was dat het team een hechte groep vormde. De trainer denkt dat het 'familiegevoel' uiteindelijk de doorslag gaf voor de Rotterdammers om de titelstrijd tot een goed einde te brengen.

Vooral op persoonlijk vlak was het voor sommige spelers een zwaar seizoen. Zo verloor Tonny Vilhena zijn moeder. In de eerste wedstrijd na die gebeurtenis ging Feyenoord onderuit tegen Go Ahead Eagles. Toch gaf Van Bronckhorst zijn ploeg een compliment in de kleedkamer na afloop. "Zo voelde het op dat moment. In de kleedkamer, toen ik de jongens te woord stond, keek ik om mij heen en merkte ik hoe de sfeer was. Het leek mij gepaster om te zeggen dat ik trots was. Want er is meer dan voetbal", blikt hij terug in gesprek met RTV Rijnmond.

Ook de trainer zelf kende een zware periode tijdens het seizoen. "Voor mij persoonlijk was dat de week van ADO en PSV. In 48 uur verloor ik mijn oma en mijn tante. Heel die week was het elke dag voorbereiden op PSV en aansluitend het verdriet met de familie verwerken. De club toonde zich toen als één familie, ik had de steun van mijn spelers", vertelt Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen