Dak dicht tijdens CL-finale vanwege veiligheidsredenen

1 juni 2017, 16:24

Het dak van het Millennium Stadium zal tijdens de Champions League finale tussen Juventus en Real Madrid gesloten blijven. Dat heeft de voetbalbond van Wales om veiligheidsredenen besloten. Reden daarvoor is dat in Groot-Brittannië na de aanslag in Manchester het hoogste terreurdreigingsniveau wordt gehanteerd.

Op 3 juni staat het duel tussen Juventus en Real Madrid op het programma. De veiligheidsredenen worden voor de finale nog eens extra aangescherpt, zo laat de voetbalbond van Wales weten. Ook tijdens de trainingen van beide ploegen in het stadion zal het dak gesloten zijn. "Die aanbeveling kregen we afgelopen week van de autoriteiten en na veel discussie is besloten om het dak dicht te houden tijdens de finale."

Het zal de eerste keer worden dat een Champions League finale wordt gespeeld onder een gesloten dak, maar volgens de UEFA is er geen andere keuze. "De UEFA heeft als prioriteit de veiligheid van de teams en de supporters, net als bij alle andere wedstrijden. Daarom ondersteunen wij het besluit van de Welshe voetbalbond", schrijft de Europese voetbalbond in een statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen