Grim: "Natuurlijk is Dick de baas, maar wel in goed overleg"

24 mei 2017, 21:51

Op papier is Fred Grim interim-bondscoach van Oranje, maar in praktijk is volgens hem wel duidelijk wie nu al de baas is: Dick Advocaat. Laatstgenoemde begint echter pas op dinsdag 6 juni, als zijn contract bij Fenerbahçe erop zit, aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Advocaat en Grim hebben nu al goed contact met elkaar.

"Natuurlijk is Dick de baas. Maar wel in goed overleg", zegt Grim tegen de NOS. "Ik ben een keer in Istanbul geweest en nu hebben we dagelijks telefonisch contact. Aan de voorkant bespreken we heel veel scenario's, maar er zal in een wedstrijd altijd wel iets gebeuren wat niet voorzien is en dan is het aan Frans Hoek en mij om daarop te reageren."

Grim en Hoek hebben in de oefenduels met Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni) de leiding over het Nederlands elftal, daarna doen ze een stapje terug tot respectievelijk assistent en keeperstrainer. Advocaat en zijn andere assistent Ruud Gullit beginnen op 6 juni met hun werkzaamheden bij Oranje.

Tot die tijd weet Grim wat hem te doen staat. "We moeten er een team van maken en goede resultaten boeken in de aanloop naar Luxemburg", vervolgt Grim. Oranje speelt op 9 juni een WK-kwalificatieduel met Luxemburg. "Het is lastig dat we nu nog niet iedereen bij elkaar hebben. Volgende week komen er nog jongens bij en later stromen er nog eens jongens uit Turkije en Italië in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen