Toornstra en Feyenoord verlengen tot en met zomer 2021

24 mei 2017, 10:59

Feyenoord heeft andermaal het contract van een sterkhouder opengebroken en verlengd. Middenvelder annex aanvaller Jens Toornstra ligt nu tot en met de zomer van 2021 vast in de Kuip, zo maakt de landskampioen bekend via haar officiële kanalen. Zijn verbintenis liep eerst tot en met de zomer van 2018.

"'Dat dit seizoen het beste uit mijn carrière is geweest, geeft wel aan dat ik me goed voel bij Feyenoord", zo reageert Toornstra. "'Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het team en dat we met elkaar het kampioenschap hebben binnengehaald. De laatste weken is maar weer eens gebleken hoe enorm deze club leeft. Het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier drie jaar langer mag blijven en hoop dat ik hier nog veel successen kan vieren."

Technisch directeur Martin van Geel is zeer content met de contractverlenging. "Jens is een van de sterkhouders van dit team. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, zijn doelpunten en assists maar ook vanwege zijn inzet en mentaliteit. Jens past bij Feyenoord en ik ben dan ook enorm blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen."

Voor Feyenoord is het een goede zaak dat Toornstra zijn contract heeft verlengd, aangezien er flink wat 'doelpunten' vertrekken uit Rotterdam-Zuid. Dirk Kuyt (dit seizoen goed voor vijftien goals in alle competities) kondigde al aan met pension te gaan, terwijl de vertrekwens van Eljero Elia (tien goals) inmiddels ook bekend is. Verder keert Steven Berghuis (acht goals) terug naar Watford.

De 28-jarige Toornstra begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag werd drie jaar terug voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. In de Kuip kwam hij echt tot bloei en groeide hij zelfs uit tot international. Tot dusver speelde hij 108 duels voor de Rotterdammers, waarin hij 27 keer scoorde. Toornstra had een groot aandeel in de landstitel en won vorig seizoen ook al de KNVB-Beker. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen