Bosz treurt mee met Manchester: "Voetbalfeest overschaduwd"

23 mei 2017, 19:11

Ajax speelt woensdagavond zijn grootste wedstrijd van de afgelopen 21 jaar. Toch begon de persconferentie van Peter Bosz daags voor de finale van de Europa League niet met als onderwerp de wedstrijd tegen Manchester United zelf, maar met de aanslag die er maandagavond plaatsvond.

"Een gebeurtenis als deze haalt de glans van de finale, is verschrikkelijk. Het voetbalfeest is overschaduwd", vertelde de trainer die namens de club ook direct zijn medeleven betuigde. Binnen de spelersgroep ging het dinsdag ook over de aanslag. "Het kan helaas overal gebeuren."

Ondanks de trieste gebeurtenissen eist Bosz woensdagavond gewoon weer het beste van zijn elftal. "We willen ook in de finale ons eigen spel spelen, ook tegen Manchester United. We krijgen een finale met twee verschillende speelstijlen en we zien uiteindelijk wel wie de sterkste is."

Over de zenuwen van zijn jonge ploeg maakt Bosz zich ook weinig zorgen. Als de jongens geen zenuwen voelen, stuur ik ze door naar de dokter. Zenuwen zijn goed, zolang ze niet verlammen. We houden zo veel mogelijk vast aan vaste gewoontes en schema's; zo bereiden we de jonge jongens voor op de finale. We zullen er alles aan doen om te winnen."

Van José Mourinho en spelers van Manchester United hoeven we geen persconferentie te verwachten. Deze is op het verzoek van de club geschrapt na de aanslag van maandag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen