Jupiler Pro League gaat tests doen met videoscheidsrechter

23 mei 2017, 16:21

In de Jupiler Pro League wordt er komend seizoen werk gemaakt van de videoscheidsrechter. De Belgische voetbalbond KBVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat er komend seizoen 48 wedstrijden zullen zijn waarbij er gebruik wordt gemaakt van de assistentie.

"De scheidsrechter blijft de volledige autoriteit behouden. Alleen bij honderd procent duidelijke fouten kan de videoassistent de ref op de hoogte brengen, maar dan nog zal de scheidsrechter uiteindelijk beslissen", zo licht KBVB-directeur Koen De Brabander toe. "Twijfelt ook de videoassistent, grijpt hij niet in. Een tussenkomst kan ook alleen in vier gevallen: een doelpunt, een penalty, een rode kaart of een bestraffing van een verkeerde speler."

Er werden al tests op de achtergrond gedaan, zo verklapt scheidsrechtersbaas Johan Verbist. "We hebben het systeem al getest bij 48 recente wedstrijden in de Jupiler Pro League, maar dan zonder dat de videoman kon ingrijpen. Er waren slechts veertien gevallen waar de scheidsrechter duidelijk in de fout ging, en wij verwachten dus dat de videoassistent maar in één op drie of zelfs één op vier wedstrijden moet ingrijpen. In de zone waar de scheidsrechter de beelden zal bekijken, is trouwens verder niemand toegelaten."

In Nederland werd de videoscheidsrechter afgelopen seizoen getest in de KNVB-Beker. De eerste wedstrijd waarbij er een ingreep was vanuit de videokamer was Ajax - Willem II. Het gevolg daarvan was dat Anouar Kali een rode kaart kreeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen