Museumplein blijft open tijdens Europa League-finale

23 mei 2017, 13:29

Ondanks de aanslag van maandagavond in de Manchester Arena, waarbij zeker 22 doden en 59 gewonden vielen, blijft het Museumplein in Amsterdam woensdagavond open voor toeschouwers om de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United te kunnen volgen. Het is de verwachting dat er 100.000 supporters naar het plein komen.

"De aanslag in Manchester past in het huidige dreigingsbeeld en benadrukt helaas de realiteit waar alle grote steden in Europa al langer mee te maken hebben'", stelt de gemeente Amsterdam tegenover Het Parool. "Net als in de rest van Nederland geldt daarom ook in Amsterdam al enige tijd extra waakzaamheid, ook bij grote evenementen zoals bij de public viewing van Ajax en popconcerten."

"We hebben ook contact met Ajax om te kijken op welke wijze we woensdag rond de finalewedstrijd ook in Amsterdam stil kunnen staan bij de slachtoffers", vervolgt de zegsman. De gemeente houdt nauw contact met de veiligheidsdiensten. "We volgen alle ontwikkelingen op de voet, ook in het buitenland. Daarbij staat de gemeente in nauw contact met de NCTV en de Amsterdamse politie en het OM."

Als Ajax de Europa League wint, dan wordt het donderdag op het Museumplein gehuldigd. In dat geval wordt er gerekend op 150.000 toeschouwers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen